Welpen

De welpen is de speltak bij scouting, voor jongens en meisjes van 7 tot en met 11 jaar. Iedere zaterdag van 9.30-11.30 uur komen de welpen bijeen. Na een formeel startmoment waarbij de vlag wordt gehesen en de welpengroet wordt uitgesproken, begint de opkomst.
Iedere zaterdag doen we verschillende leuke scoutingactiviteiten variërend van groepsspelen tot kampvuur maken. De opkomsten zijn meestal bij ons troephuis in Odijk. Soms gaan we naar de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Ook werken we een aantal keer per jaar aan een scouting thema zoals routetechnieken of knopen om een vlot te kunnen bouwen. De welpen kunnen hiermee een insigne voor op hun blouse verdienen.
Naast de ‘gewone’ opkomsten op zaterdagochtend heb je als welp bij onze scoutinggroep enkele keren per jaar een kamp. Hoogtepunt is natuurlijk het zomerkamp. Standaard is er daarnaast het groepsweekend in september waarin de welpen gezamenlijke met de andere speltakken van Katimavik op kamp gaan.
Welpen die 11 jaar zijn geworden mogen overvliegen naar de scouts

De afgelopen tijd is onze welpengroep enorm gegroeid! Dit vinden wij zelf ook meer dan leuk. Het aantal vrijwilligers is echter niet meegegroeid. Helaas kunnen we momenteel belangstellenden daarom niet meer dan een plaatsje op de wachtlijst aanbieden. Wie al lid is van de Bevers van Scouting Katimavik stroomt uiteraard wel vanzelf door!