Bijzondere activiteiten

Naast de wekelijkse opkomsten ondernemen we ook regelmatig bijzondere activiteiten. 

  • Voor overnachtingen vragen we een eigen bijdrage, die betaald wordt naast de contributie. Wij versturen een linkje waarmee betaald kan worden (een ‘Tikkie’) naar één van de ouders in What’s App . De leiding legt rekening en verantwoording af over de inkomsten en uitgaven aan de penningmeester van Scouting Katimavik. Lees meer over de contributie op LINK INVOEGEN
  • Kijk op de nieuws pagina voor foto’s van bijzondere activiteiten.

Waterweekend

September.

Scouting is er in vele soorten en maten. Wij zijn landscouts, maar er zijn ook luchtscouts en zelfs ruiterscouts! Elk jaar doen wij mee aan het Waterweekend, zodat we ook waterscouting leren kennen. Tijdens dit weekend zijn er allerlei activiteiten te doen in en rond het water. Zoals zeilen, kanoën en waterspellen. ’s Avonds is er natuurlijk een echte Scoutingdisco!

PL/APL-training

Medio oktober/november.

Elke ploeg heeft een ploegleider (PL) en assistent-ploegleider (APL). Zij gaan naar het PL/APL-trainingsweekend, waar ze samen met andere PL’s en APL’s uit de regio hun leidersvaardigheden oefenen op een scoutlike manier. Ze worden daarbij gecoacht door scoutsleiding van een andere scoutinggroep. De kosten voor deze training delen we: de helft betalen ouders en de andere helft betaalt Scouting Katimavik omdat we als groep baat hebben bij kundige en enthousiaste PL’s en APL’s. 

Ijsberenweekend

Laatste volledige weekend in januari.

Het IJsberenweekend staat bekend om de unieke gezelligheid. Die ontstaat door het koude weer en de enthousiaste, doorgewinterde kampeerders die er opaf komen. Bekend zijn de traditionele warme rookworsten, chocomel, kampvuren en natuurlijk toffe activiteiten. Naast Scouts zijn ook Explorers en Stam van harte welkom. Voor iedereen is er de keuze om gewoon lekker mee te doen, of om fanatiek te strijden voor de wisselbokaal! De organisatie wordt gedaan door de vrijwilligers van de Hopman Masselman Groep Soest en de Fakkeldraagsters. En in 2019 doen zij dat voor de 37e keer. Het thema is elk jaar weer een verassing.

HIT 

Paasweekend

Op zeven plaatsen in Nederland worden er HIT’s georganiseerd. HIT staat voor Hikes, Interesse- en Trekkerskampen. Ze worden door enthousiaste vrijwilligers georganiseerd onder de vlag van Scouting Nederland. Er zijn tachtig HIT’s waar je uit kunt kiezen.

Scouting Wedstrijden

Katimavik Scouting Wedstrijden (KSW) (maart/april)

We bereiden ons het hele jaar voor op de Scouting Wedstrijden. De KSW vinden enkele weken voorafgaand aan de RSW plaats en zijn een soort ‘generale repetitie’. Gewoon bij ons eigen Scoutinggebouw in Odijk. Alleen onze eigen Scouts nemen hieraan deel en wij organiseren dit weekend zelf.

Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) (april/mei)

Dit jaarlijks terugkerende evenement wordt georganiseerd door Scouting Regio Utrechtse Heuvelrug op het Scoutingkampeerterrein Austerlitz. De RSW is van zaterdagochtend tot en met zondagmiddag. Het is de bedoeling dat de deelnemende groepjes het weekend zo zelfstandig mogelijk doorkomen. Wat betekent dat ze zelf hun tent op zetten en zelf hun eigen maaltijd koken. Hier zijn punten mee te verdienen, net als met de verschillende spelen en de hike. Ook het maken van thema(aan)kleding in de weken voorafgaand aan de RSW levert extra punten op. Scouts uit de hele regio strijden voor de winst.

Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) (mei/juni)

De RSW is de voorronde voor de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW). De ploegen die aan het eind van de RSW de meeste punten hebben gehaald, kwalificeren zich voor de LSW. Aan de LSW nemen alle winnende ploegen uit het hele land deel. De LSW worden georganiseerd door Scouting Nederland.

Zomerkamp

Natuurlijk gaan wij elk jaar op zomerkamp! Een weekje (of net iets korter) in de zomervakantie gaan we op avontuur. Er is een thema en we beleven de meest uiteenlopende activiteiten. Scouts koken de hele week voor zichzelf en verblijven per team in een tent. Uiteraard staan ook groepsspelen en stoere outdoor-activiteiten op het programma.